Inrichten kinderkamer

Al die trends in de woonwereld gaan zo snel. Hoe weet je nu nog wat leuk is? Wij denken dat je een toffe kinderkamer kunt creëren door het persoonlijk te maken. Maar hoe kun je dat nu het beste doen? Hier delen wij onze ideeën voor het maken van een kinderkamer waar je blij van wordt. Voor iedereen werkt er natuurlijk een ander stappen plan maar hier kun je zeker wat inspiratie uit halen. 

Trends voor de kinderkamer kunnen erg uiteen lopen. Het kan wat verwarrend zijn en al helemaal als je een twijfelkont bent die meerdere stijlen leuk vindt. Je kunt ook stijlen mixen en matchen maar dit eindigt vaak in een ‘we-konden-niet-kiezen’ stijl. Als je een keuze maakt in een stijl kun je hier met volle energie mee aan de slag gaan. Zo wordt je helemaal ondergedompeld in een stijl en weet je zeker dat de kinderkamer geen rommeltje van allerlei richtingen wordt. Een paar van de verschillende trend richtingen zijn bijvoorbeeld: botanical prints en geometric colors. Ik gebruik zelf vaak Pinterest om inspiratie op te doen voor een ‘klusproject’. Als je hier een bord aanmaakt en inspiratie pint kun je aan het einde het gehele bord bekijken en een conclusie trekken welke stijl of elementen jullie het meeste aanspreekt of welke elementen juist helemaal niet.

Detail van een wandplank met gekleurd leer

Houten naamhangers aan een muur

Zodra je een stijl hebt gekozen en meer feeling hebt bij wat jullie willen, zou ik adviseren even een schetsje te maken. Zeker voor het inrichten van een kleine kinderkamer. Zo zorg je ervoor dat de kamer niet alleen leuk wordt maar ook vooral praktisch. Dit kun je ook doen door ervaringen met vrienden en vriendinnen te wisselen of in de kamer te staan en gewoon even oefenen 😉 Zo kun je misschien al bedenken op welke wand je een toffe muurdecoratie wilt. En zeker ook niet onbelangrijk waar die lekkere lounge stoel komt te staan waar je nog even met de kleine kunt kroelen of troosten voor hij/zij het ledikantje in gaat.  

Welke stijl je ook kiest wij vinden het nog persoonlijker door er gepersonaliseerde elementen in te verwerken. Als je op onze Instagram pagina kijkt zal dit je vast niet ontgaan zijn 😉 Misschien wil je wel een toffe wanddecoratie met naam of misschien hebben jullie samen wel een bijzondere spreuk/quote die je kunt verwerken in de kinderkamer. Er zijn zoveel dezelfde producten door de massaproductie. Maak het eigen door er een gepersonaliseerd wanddecoratie element in terug te laten komen. Zie de kapstok met de naam Roxy erop, persoonlijk en praktisch in gebruik. Want tenslotte is ieder verhaal uniek en hier passen originele items bij die het persoonlijk maken!

Dromenvanger met naam
Wandplank met leren bevestiging

Zo heb ik voor mijn zus een wandplank gemaakt met kledingrek (roede). Deze heeft een leren bevestiging in de kleur okergeel zodat het mooi matcht met het vintage surfbusje en de kleur van de muur. De wand plank draagt bij aan de styling van de kinderkamer en is eigenlijk super praktisch, je kunt er bijvoorbeeld leuke kleertjes aan hangen en spullen opzetten. Dit kamertje heeft verschillende geometrische kleur vlakken op de muur wat het speels en modern maakt. 

Heel veel plezier met het inrichten van je kinderkamer! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Houten kapstok met naam

Recente Blogs